Bästa vännen

En mans bästa vän

Gustav satt med sin bästa väns huvud vilande i knät. Barnen var hos hans exfru och bredvid laptopen på köksbordet stod ett glas rödvin. På skärmen såg han sökordet han skrivit: Singelföräldrar – Gratis nätdejting för ensamstående föräldrar (med barn). Han var inte helt säker på att han var redo för det där egentligen, att dejta, men just som han funderade på att stänga igen datorn, buffade hans kompis till honom med sin nos, och tittade upp på honom med sina kloka bruna ögon. “Du ger mig mod kompis”, sa Gustav och kliade sin schäfer bakom öronen. Han tittade på klockan och gjorde upp en tidsplan, han skulle ta sig tid att skriva ihop en presentation och försöka hitta en potentiell dejt, sedan skulle han ta en långpromenad i den svala torsdagskvällen med sin hund. Det var nästan som att hans schäfer förstod honom, för han viftade med svansen och gick och lade sig på mattan framför ytterdörren.
Att skriva om sig själv kom naturligt för Gustav. Han visste vem han var. Veterinär, vinkännare, lång och ganska vältränad efter många års tennisspelande. Han hade slutat tävla, men spelade fortfarande mycket. Vem han var tyckte han var enkelt att skriva. Men vem sökte han?

dejta en bästa vän

Hans exfru hade varit perfekt – hade han trott. Men som revisor med stor ovilja till hundar och väldigt noga med rätt och fel, hade han stört sig på de egenheter hos henne som han tyckt charmiga först. Till slut hade han fått fram att han ville ha en kvinna som visste vem hon var och som var trygg där hon landat i sig själv. Lagom flummigt tänkte han och log för sig själv medan han plockade fram hundkoppel och samtidigt drog på sig en mössa till skydd mot den hårda aprilblåsten.
När han kom hem var han uppfriskande kall och tänkte duscha varmt innan han kröp till sängs. Nyfikenheten tog överhanden och han slog på datorn. Och se där, visst hade han fått några intresseförfrågningar redan. Det var i synnerhet en som fångade hans öga ganska snabbt. En kvinna med blå ögon och hasselnötsbrunt hår som kramade sin svarta labrador på en bild. Hon var också veterinär och brann dessutom för blommor och växter. Utan att tänka en extra gång, agerade Gustav på ren instinkt. Han föreslog en hundpromenad i stadens mysigaste park på lördag. Kanske var hans dejtingresa på nätet så kort att en torsdagskväll räckte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 4 =